Afaceri

Uscatoare de maini sau prosoape de hartie

Sunt uscatoarele de maini mai ecologice si mai ieftine decat prosoapele de hartie? Este o intrebare care a fost dezbatuta mai mult timp de catre producatorii de prosoape de hartie, precum si de catre producatorii de uscatorare de maini. S-au facut numeroase studii de caz pe aceasta tema. Noi va prezentam doar trei si va lasam pe dumneavoastra sa decideti care produs vi se potriveste, care va este mai la indemana.
uscator de maini
 Primul studiu de caz
O mare companie producatoare atat de uscatoare de maini cat si de prosoape din hartie a realizat un studiu comparativ intre aceste doua tipuri de produse. Timp de un an de zile au fost urmarite atat costurile de productie, de livrare, de depozitare, cantitatea de prosoape de hartie utilizate si impactul ecologic aparut in urma producerii si folosirii lor cat si costurile de productie, de instalare, de intretinere si utilizare, si emisiile de carbon din timpul folosirii uscatoarelor de maini.
Concluzia acestui stiudiu arata ca, din punct de vedere economic, uscatoarele de maini prezinta avantaje majore, iar ca impact ecologic, uscatoarele de maini produc doar o treime din emisiile de bioxid de carbon comparativ cu utilizarea prosoapelor din hartie.

Al doilea studiu de caz
S-a luat in calcul costul energiei necasare pentru utilizarea unui uscator de maini. S-a constatat ca aceasta reprezinta doar 90% din costurile de utilizare a prosoapelor din hartie. S-a luat in considerare personalul implicat, stocul de depozitare şi de administrare, de gestionare a deşeurilor si spalatorie.
Analistii sustin ca pentru uscarea mainilor se economisesc bani in mediu. Un uscator pentru maini reprezinta salvarea a 24 de copaci care altfel s-ar transforma in prosoape din hartie.
Analistii sustin ca pentru a produce o tona de hartie necesita taierea a 17 copaci. Iar 35% din volumul de deseuri este compus din prosoape din hartie. Beneficiile folosirii uscatoarelor de maini ar fi urmatoarele: reducerea deseurilor din hartie, anularea costurilor de depozitare sau de administrare, reducerea personalului necesar pentru intretinere si curatenie. Uscatoarele de maini functioneaza 24 de ore din 24 fara a necesiata o interventie zilnica si fara a fi purtatoare de bacterii si germeni.

prosoape de maini

Al treilea studiu de caz

Urmatoarul studiu de caz a fost unul de lunga durata de aceea va prezentam doar un rezumat al rezultatelor obtinute.
Daca luam in considerare ca un uscator de maini, pe parcursul duratei sale de viata, emite 1,6 tone de CO2 aceasta reprezinta aproximativ aceeasi cantitatea de bioxid de carbon emisa de o masina care parcurge o distanta de 5.100km. Utilizarea prosoapelor de hartie pe o perioada de timp echivalenta cu durata de folosire a unui uscator de maini ar putea duce la o emisie medie de 4,6 tone de CO2.
In concluzie, din punct de vedere ecologic, prosoapele din hartie au un impact dublu asupra incalzirii globale fata de folosirea uscatoarelor de maini.
Folosirea uscatoarelor de maini inseamna economie de materie prima, reducerea deservirii, reducerea riscului de transmitere a bolilor si nu in ultimul rand impact minim asupra mediului inconjurator.

Mai multe detalii tehnice si oferte de preturi referitoare la accesoriile igienico-sanitare le puteti gasi aici.

prompt service

Nici un articol asemanator.

Related posts
AfaceriAntreprenoriat

Parcul de panouri fotovoltaice - o investite sustenabila!

AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

Sign up for our Newsletter and
stay informed