Tulcea, capitala judetului cu acelasi nume este principalul loc de plecare in excursiile in Delta Dunarii unde flora, fauna, farmecul aparte al locurilor si bucataria traditionala sunt de neuitat.
Paradis al pescarilor in special si al indrqgosti]ilor de natura in general, in Delta Dunarii se intalneste circa 98% din fauna acvatica a Europei- peste 3400 de specii, multe dintre ele unice în lume. Faima Deltei au construit-o mai ales cele peste trei sute de specii de pasari, peste 1150 de specii de plante, multimea nenumarata a speciilor de pesti si nu in ultimul rand locuitorii si gastronomia traditionala bazata in cea mai mare parte pe resursele oferite de Delta. Odata ajunsi in Tulcea, daca nu aveti de gand sa mergeti mai departe pentru a va caza intr-unul din satele Deltei desi nici nu veti sti ce pierdeti, se pot alege diverse trasee cu vaporasele pe canale. Adevarata fatta a Deltei Dunarii vi se va arata si o veti putea aprecia doar daca si acordati destul timp si nu doar un week-end „ratacit”.
Oricum, si cei care au mai fost aici stiu acest lucru, odata ajunsi in Delta veti reveni cu siguranta mai ales daca v-a fost gazda, bucatar si ghid in acelasi timp un localnic. Va recomandam cu caldura sa inchiriati o barca, cu tot cu proprietar, si sa intrati cat mai adanc in secretele Deltei.
Deasemenea, pe raza judetului exista multe obiective turistice care merita efortul de a fi vizitate:
-Tulcea: Muzeul Delta Dunarii, Catedrala Sfantul Nicolae, Geamia Azzizzie.
-Histria: Cetatea Romano-Bizantina si Muzeul Arheologic.
-Enisala: ruinele cetatii medievale care dateaza din secolul XIV.
-Padurile din Delta Dunarii declarate monumente ale naturii: Letea, Caraoman si Erenciuc.
Mai poti gasi si alte obiective turistice citind opiniile celor care au fost in delta de pe acest forum.
In Tulcea se ajunge atat pe calea ferata cat si pe sosea venind dinspre Braila prin Isaccea pe drumul national DN22 sau dinspre Constanta pe soseaua europeana E87. Daca veniti dinspre Bucuresti si alegeti soseaua europeana E60 care trece prin Urziceni puteti sa o luati, de la Harsova, pe drumul national DN22A. E adevarat ca are statut de drum nat]ional si nu de sosea europeana dar veti scurta drumul cu mai mult de 100 de kilometrii si mai ales veti castiga timp care poate fi petrecut intr-un mod mai placut pe marginea apei cu o undita in mana. Impatimitii Deltei stiu de ce!
Daca doriti sa va planificati vacanta in Delta Dunarii , daca aveti nevoie de informatii turistice despre calatoria dumneavoastra , sau pur si simplu doriti sa aflati care sunt atractiile Deltei Dunarii, paradistours.ro este la dispozitia dvs. pentru a va ajuta.