Ceaiul de tei are efect calmant, emolient, deoarece combate starea de uscaciune a mucoaselor, sedativ, usor antispastic, expectorant, sudorific. Intern, ceaiul se recomanda in raceli, gripa insotita de febra, guturai, bronsita acuta, stari de agitatie si anxietate, combate insomnia, trateaza tulburarile digestive usoare. Datorita efectelor sedative ale florii de tei, ceaiul se mai recomanda in insomnie, stari de nervozitate si suprasolicitare intelectuala. In caz de raguseala si dureri in gat, gingivita ori inflamatii ale mucoasei bucale, ceaiul se bea cald si nu fierbinte.
Ceaiul de flori de salcâm, fiind placut la gust si lipsit în totalitate de compusi toxici, este foarte potrivit pentru a fi folosit atât ca ceai alimentar cât si ca ceai oficinal. Ceaiul de flori de salcam este considerat un remediu natural in tratamentul tusei, transpiratiei excesive, durerilor de piept. Salcamul scade aciditatea gastrica, avand si o actiune antispastica si efect colagog. Salcamul constituie un remediu natural in tratarea si vindecarea gastritelor, hiperaciditatii, ulcer gastroduodenal, arsuri la stomac.
Ceaiul de soc duce la scaderea edemelor, detoxifica organismul si previne aparitia infectiilor urinare prin mentinerea unei mictiuni adecvate datorita efectului diuretic. Ceaiul de soc este un bun laxativ, asigurand un tranzit intestinal optim astfel incat toxinele intestinale sa nu se acumuleaze in organism. Planta de soc inhiba apetitul alimentar astfel incat, treptat, senzatia de foame sau poftele dispar. Chiar si in cazul in care suferi de o raceala, gripa sau chiar bronsita ceaiul de soc iti poate veni in ajutor deoarece are un efect calmant asupra tusei si a afectiunilor aparatului respirator.
Remedii Naturale
0721752638
www.remedii-naturale.com