Cei mai multi dintre noi sunt constienti ca exista diferite retete de slabit, regimuri alimentare si produse de slabit. Omit insa categoria produselor special destinate remodelarii corporale si, ori de cate ori se intalnesc accidental cu acestea in hypermarket-uri sau in timp ce navigheaza pe internet in cautare de informatii suplimentare, raman surprinsi.
Titluri precum „Imbogatit cu Omega 3”, „100% vitamina C”, „Fibre adaugate” sau „Fructe intregi” au tendinta de a ne ispiti, intr-o prima instanta. Si totusi, acestea nu sunt decat strategii de marketing, mai mult sau mai putin eficiente. Chiar si in cazul in care lipsa rezultatelor nu poate fi garantata, vom descoperi impreuna de ce este mult mai util sa luam toti acei nutrienti din alimente cat mai putin procesate (mai multe informatii aici: http://produsedeslabit.healthstore.ro/succesul-oricarei-metode-de-slabit/).
Sa incepem, asadar, cu adaosul de omega 3, un tip de grasimi nesaturate. Putini stiu insa ca si omega 3 se gaseste sub forme diferite, iar cea numita ALA, care este cel mai des folosita la aceste produse „dietetice”, nu poate fi absorbita de organism asa cum se intampla cu celelalte doua forme ale sale, DHA respectiv EPA, care se gasesc in carnea si uleiul de peste. Prin urmare, nu va este de nici un folos sa consumati acel produs care, cel mai probabil, contine multi conservanti.
Continuam cu vitamina C, o promisiune careia ii rezistam cu greu. Intrebarea pe care v-o puneti ar trebui sa fie urmatoarea: chiar am nevoie de atata vitamina C? Daca ati mancat o singura portocala in ziua respectiva, cel mai probabil v-ati asigurat aproximativ 115% din necesarul zilnic, fara a mai pune la socoteala celelalte alimente sau chiar pastile de slabit care va ofera acelasi nutrient.
Adaosul de fibre intra si el la aceeasi categorie cu grasimile nesaturate, in contextul in care exista fibre care intervin in procesul de digestie, cum sunt cele din iaurturi, si fibre care regleaza nivelul de colesterol. Primele sunt insolubile, celelalte sunt solubile. Fibrele insolubile, atat de necesare mentinerii sanatatii sistemului circulator, se gasesc mai degraba in fructe oleaginoase si seminte.
Nu in ultimul rand, acel „Fructe intregi” – si obligatoriu proaspete! – pe care il intalnim pe etichetele iaurturilor sau sucurilor „naturale” ar trebui si el evitat, in contextul in care acele fructe vin, de cele mai mutle ori, la pachet cu mult zahar si ceva aditivi alimentari care le conserve.
Dupa cum puteti observa, foarte multe dintre promisiunile facute de acele produse din comert nu ne ajuta la cura de slabire, ci ne fac mai mult rau. Cele mai sigure alimente sunt cele a caror preparare o controlam personal. Cu putina determinare si efort in a invata sa gatim si sa mancam sanatos, in scurta vreme nu vom mai fi vulnerabili la nici o ispita din exterior.
Partea cu adevarat ingrijoratoare este ca foarte multi consumatori nici macar nu citesc etichetele produselor, iar lipsa de informare reprezinta cel mai mare pericol. Partea imbucuratoare este ca va puteti feri de acest pericol incepand sa va informati pur si simplu: http://produsedeslabit.healthstore.ro/