Boli

Sfaturi in cazul varicelei

Desi nu exista nici un remediu pentru varicela, sunt mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a face simptomele mai suportabile pentru copilul dumneavoastra:

– Incercati sa incurajati copilul sa bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea
-Bomboanele inghetate fara zahar pot fi linistitoare, mai ales in cazul in care gura este inflamata
– Paracetamolul pentru copii sau ibuprofenul poate ajuta in cazul in care copilul are febra, dar evitati aspirina. Farmacistul dvs. va fi in masura sa va sfatuiasca care este cel mai potrivit medicament pentru copilul dumneavoastra.
– Imbracati copilul in haine deschise la culoare, largi, din bumbac neted
– Pastrati unghiile curate si scurte pentru a ajuta la prevenirea scarpinarii profunde
– Evitati orice aliment care poate face rau gurii, cum ar fi alimentele sarate. Supa este usor de inghitit atat timp cat nu este prea fierbinte
-Puteti pune manusi din bumbac pe mainile copilului pe timp de noapte pentru a preveni ruperea bubitelor in timp ce dorm
Incercati gelul racoritor pentru varicela, care este dovedit clinic, pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor iritante de varicela. Folosind acel gel copilul nu va mai simti nevoia sa se scaprine, evitand astfel posibile infectii si cicatrici permanente. Gelul este de obicei disponibil la farmaciile locale, este destul de bland pentru a fi utilizat pe fata si corp, si poate fi folosit si pentru copiii de sase luni.
– Intrebati farmacistul despre un antihistaminic care, de asemenea, ajuta copilul sa se linisteasca sau sa doarma, si care este potrivit pentru copiii de peste douasprezece luni.

Varicela este extrem de contagioasa

Virusul varicelo-zosterian este prezent in secretiile din gat ale unei unei persoane chiar inainte sau imediat dupa ce ea dezvolta eruptii cutanate de varicela. Aceste secretii pot ajunge la o alta persoana prin picaturile din aer. Veziculele de varicela si zona zoster de pe piele contin, de asemenea virusi infectiosi, care pot atinge nasul sau gura altei persoane, de exemplu, prin intermediul degetelor. Expunerea fata-in-fata cu cineva cu varicela va supune la risc de infectie. Chiar si daca ati petreceti ceva timp in aceeasi camera cu o persoana cu varicela va va pune in pericol. Cel mai mare risc este suportat de cei care traiesc în aceeasi casa cu o persoana cu varicela, si 9 din 10 persoane care nu au avut varicela inainte, vor contracta boala in aceste circumstante.

Daca sunteti insarcinata si aveti varicela, exista un risc foarte mic in care copilul nenascut sa dezvolte asa numitul sindrom de varicela fetal. Acest sindrom este extrem de rar, iar riscul producerii acestuia este mai mic de 1% în primele etape ale sarcinii si si de 2% intre saptamanile 13 si 20 de sarcina. Un test de sange va arata daca sunteti imuna la varicela, si astfel puteti exclude acest risc, in cazul in care luati contact cu o persoana bolnava de varicela pe perioada sarcinii dvs.

Related posts
Boli

Informatii generale despre hemoroizi si cum sa ii tratam

Boli

De ce nu dormim bine? Insomnia.

Boli

Ce este cataracta?

Boli

Ce nu stiai despre miopie

Sign up for our Newsletter and
stay informed