Oricand poti manca un pranz delicios si extrem de sanatos. Astazi va prezentam 2 retete recomandate de catre Dr Oana Dumitrache, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice la Clinica Ponderas Academic Hospital Bucuresti: salata cu mix de seminte & paste integrale cu broccoli si fulgi de migdale.
O gustare usoara, plina de savoare
Pentru salata cu mix de seminte ai nevoie de patru rosii, doi castraveti, un ardei kapia, o ceapa mica, cateva masline, mix de seminte Sanovita, mai multe linguri de fasole boabe fierte, doua linguri de ulei de masline si zeama de lamaie. Rosiile, castravetii si ardeii se taie cubulete. Se adauga fasolea, maslinele si semintele. Acum trebuie doar sa prepari dressing-ul: amesteci uleiul cu zeama de lamaie si putina sare. Acest amestec se adauga peste restul ingredientelor.
“Recomand toate semintele, in mod special mixurile. Sunt extrem de benefice pentru organism datorita continutului de proteine vegetale, de acizi grasi esentiali: omega 3, omega 6 si omega 9 (acesti acizi grasi ajuta la mentinerea sanatatii creierului, inimii si organelor interne) si pentru diferitele proprietati benefice ale organismului. Cu ajutorul acestui mix iti intretii elasticitatea tegumentelor. In plus, te protejeaza de posibilele riscuri cardiovasculare. E bine de stiut ca mixul de seminte ajuta si la un tranzit intestinal normal. Recomand mixul de seminte mai ales in salate si supe!”, a declarat Dr Oana Dumitrache.
Un preparat satios si delicios
Tot doamna doctor Oana Dumitrache recomanda si pastele integrale cu broccoli si fulgi de migdale.
Iata de ce ingrediente ai nevoie: 2 ardei rosii capia, usturoi, 1 broccoli, 4 linguri de ulei, paste integrale din grau, 25 gr fulgi de migdale, coaja rasa de la o lamaie. Este un preparat care se face foarte usor: pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Se pune uleiul la incins, dupa care adaugi usturoiul si ardeiul taiat felii. Se prajesc cam 3-4 minute la foc mic. Buchetelele de broccoli se tin timp de aproximativ 2 minute in apa pastelor, inainte ca acestea sa fie gata, apoi se scurg si se adauga impreuna cu 6 linguri de apa peste sosul de usturoi si ardei. Dupa 2 minute, adaugi pastele, fulgii de migdale si coaja rasa de lamaie.
Pofta buna!