Pentru unii a cumpara un bilet de avion si a zbura este deja o rutina. Pentru altii este o aventura si o privesc cu teama. In randurile urmatoare o sa va dam cateva sfaturi pentru a privi cu mai mult curaj acest pas. Sfaturile sunt valabile pentru cei care calatoresc pentru prima data cu avionul, insa nu este rau daca si ceilalti „incepatori” in ale calatoriilor aeriene le-ar citi.
1) Este ideal sa va faceti rezervarile de bilete de avion din timp. Va scuteste de emotii si in plus , puteti beneficia de bilete de avion low cost. Oricum , sa fiti siguri ca lowcosturile nu se gasesc doar pentru ca decolarea este indepartata ca data, ci un bilet ieftin cu adevarat se poate cumpara atunci cand apar promotii la companiile operatoare de transporturi ieftine sau de linie.
2) Nu faceti rezervari la mai multe agentii pentru acelasi zbor. Puteti avea surpriza sa va fie anulate biletele de avion rezervate pe acelasi nume. Mergeti pe mana unei singure agentii de bilete de zbor.
3) Aveti grija la orarul ales, la timpii de stationare in aerogari si la bagajele de mana luate.
Sa detaliem:
a) orarul ales este foarte important. Puteti ajunge la timp sau nu l adestinatie insa mai importatnt este ca daca luati un bilet avion low cost atunci ora de decolare ca fi , de cele mai multe ori foarte matinala. La zborurile de linie nu va fi asa. Este principiul ca luxul se plateste.
b) timpii de stationare in aerogari va pot genera discomfort psihic si oboseala si in plus va pot genera costuri suplimentare datorate mancarii si a apei de baut cumparate. Nu sunt ieftine nici in avion si nici in aerogari.Tineti cont a zbura cu bilete de avion low cost poate fi mult mai obositor decat a apela la companiile aeriene de linie. Biletele ieftine sunt asa tocmai pentru ca au fost taiete dintre facilitatile/luxul uzual si in plus sunt folosite ore mai matinale de zbor precum si aerogari secundare.
c) bagajele de mana trebuie sa se incadreze in limita a 7 kilograme. Cu cat clasa de zbor este mai apropiata de low cost cu atat restrictia este mai mare pentru ca spatiul este mai mic. De la spatiul pentru picioare din avion pana la greutatea bagajului acordat.
Luati in bagajul de mana tot ce aveti Dvs valoros. Este pentru a va proteja valorile.
d) Aveti grija insa la restrictiile afisate de operatori pentru a nu avea probleme la procesul de checking. Lista este mare: apa, lichide, pasta de dinti, substante toxice, arme etc. Multe par intimidante insa puteti avea surprize si cu o banala sticla de apa plata, daca nu constientizati ca o aveti in bagaj.
Sfat: folositi pe timpul calatoriei cu avionul pasta de dinti praf.
4) Raul de avion – pentru unele persoane este inevitabil. Aceasta este modul lor normal , natural de a reactiona la anumite conditii. Se poate insa ameliora sau chiar preveni in multe cazuri:
a) nu pleca obosit la zbor si evita mesele copioase si cafeaua inainte de zbor. De altfel orice excitant nu este binevenit.
b) este benefica insa apa. Bea multa apa. Amelioreaza senzatia de rau.
c) sunt medicamente speciale desemnate sa amelioreze raul de zbor. Nu le mentionam pentru a nu face recomandari. Orice farmacist insa stie ce sa va recomande.
d) Stai in dreptul sau deasupra aripii. Este cel mai stabil loc cu cele mai putine fluctuatii sus jos. Si incerca sa nu te uiti pe geam.
e) daca ai facut scufundari cu mai putin de 20 de ore inaintea zborului atunci nu te urca in avion pentru a nu avea probleme majore de decompresie
Zbor placut