Sanatate

Principalele afectiuni ale ochilor

Cele mai frecvente afectiuni ale ochilor din cauza carora pacientii ajung sa se adreseze clinicilor de oftalmologie sunt sindromul ochiului uscat, salazionul, conjunctivita, entropionul, strabismul, trichiazis, glaucomul, ectropionul, cataracta, blefarita, dezlipirea de retina, sclerita si episclerita, degenerescenta maculara, decolarea posterioara de vitros, tulburarile vitreene, imperforatie de canal lacrimo-nazal, infectia virala a corneei, pinguecula, retinopatia diabetica, cheratoconusul, hemoragia subconjunctivala, infectia corneei cu virusul herpes simplex, lagoftalmia paralitica si pterigionul.

Fiecare dintre aceste afectiuni sunt grave, iar pacientul trebuie sa ia masuri inca de la primele simptome. Agravarea acestor boli pot avea consecinte foarte grave, precum pierderea completa a vederii si chiar si moartea.

Care sunt tulburarile de vedere?

Tulburarile de vedere reprezinta afectiuni mai usoare care sunt tratabile si, de obicei, purtarea ochelarilor potriviti este solutia perfecta pentru tratarea lor. Cele mai frecvente tulburari de vedere sunt astigmatismul, diplopia, hipermetropia, miopia si prezbiopia. Pacientii care sufera de astfel de tulburari sunt incurajati sa viziteze clinicile de oftalmologie si implicit sa accepte sfatul medicului daca acesta recomanda o interventie chirurgicala. Astigmatismul este o tulburare manifestata prin deformarea corneei din cauza careia pacientul are o vedere neclara atat la distanta cat si la apropiere. Aceasta tulburare poate fi corectata cu ajutorul ochelarilor de vedere si a lentilelor de contact. Interventia chirurgicala poate reprezenta o solutie, insa nu este absolut necesara. Diplopia este o tulburare care determina vederea dubla.

De obicei, accidentele cerebrale si cataracta, paralizia muschilor oculari, divergenta axei ochilor sau oboseala sunt motivele pentru care se instaleaza diplopia. Hipermetropia este tulburarea din cauza careia pacientul are o vedere incetosata fara a tine cont de distanta. Aceasta are loc din cauza rigiditatii tesuturilor si este insotita de dureri de cap. Miopia este, de obicei, o tulburare ereditara din cauza careia pacientii nu pot vedea clar obiectele la distanta. Exceptand cauzele ereditare, miopia se mai produce si din cauza diabetului, a hipertensiunii, a sindromului Down, Wagner, Turner, etc. In cazurile de miopie se recomanda interventia chirurgicala sau purtarea lentilelor de contact sau a ochelarilor. Prezbiopia este o tulburare prin care cristalinul isi pierde flexibilitatea, iar vederea de aproape este neclara. Si in acest caz, ca si in cazul miopiei, solutiile sunt interventia chirurgicala sau corectia prin purtarea ochelarilor de vedere.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Sanatate

Mastopexia: Operatia care îți poate schimba viaţa

Sanatate

5 motive să porți aparat dentar

Sign up for our Newsletter and
stay informed