Atunci cand o femeie trebuie sa plece la drum, ea tinde sa puna in bagaje si obiectele de ingrijire personala pe langa machiaje, (multe) seturi de haine. Cea mai mare problema, in acest caz, e cea a spatiului, care parca nu e niciodata de ajuns: hainele ocupa mult loc, la fel si laptop-ul, machiajele si toate celelalte electronice sau componente ale bagajelor.
De exemplu, o placa de par obisnuita are o dimensiune de 20-25 de centimetri, la care se adauga un cablu standard de 1,8 metri. Cablul nu poate fi impachetat prea usor (deoarece nu este detasabil), astfel ca de multe ori o simpla placa de indreptat parul poate da peste cap planurile intregului bagaj.
Tocmai de aceea, cativa dintre producatorii activi pe sectorul de ingrijire personala s-au adaptat rapid la aceasta problema, astfel ca au scos placi de mari mai mici, care nu depasesc 15 centimetri pe lungime ci care nu ocupa nici pe departe la fel de mult spatiu pe cat o face o placa obisnuita. Primii care s-au adaptat la cerintele pietei au fost cei de la Remington, care au lansat un mini aparat de intins parul (Remington S2880ZBA), cu placi si invelis ceramic, a carui dimensiuni sunt cu mult mai reduse decat cele clasice. Respectivul model nu numai ca are functioneaza la fel de bine ca o placa normala, dar are si un display LCD electronic, precum si un pret de exceptie ce variaza in jurul sumei de 70 de lei.
Exista si dezvantaje? Din pacate, da. Persoanele cu par sensibil, care au nevoie si de ionizare si de alte tehnologii pentru a-si proteja parul, nu pot sa foloseasca astfel de placi de par, tocmai din cauza ca nu exista spatiu suficient pentru incorporarea tuturor tehnologiilor (de ionizare, de reglare in functie de tipul de par), etc.
In principiu, placile de par mini sunt folosite de persoanele active, care calatoresc pe termen scurt si care au nevoie sa fie cat mai prezentabile in locurile in care ajung.