Sanatate

Mastopexia: Operatia care îți poate schimba viaţa

pexels-karolina-grabowska-5207026

Mastopexia, sau liftingul mamar, este o procedură chirurgicală prin care medicul specialist repoziționează mamelonul mai sus pe peretele toracic. De asemenea, îndepărtează orice exces de piele și strânge țesutul din jurul sânilor.

Poți alege să efectuezi această procedură dacă ești deranjată de aspectul sau senzația sânilor care sunt căzuți, plati sau au o areolă care a devenit mai mare. Aceste efecte se pot produce din cauza: sarcinii, alăptării, modificări ale greutății, vârstă, gravitație și chiar genetică.

Femeile efectuează de obicei această procedură în regim ambulatoriu, ceea ce înseamnă că nu este necesară internarea peste noapte. Operaţia durează aproximativ 3 ore și se face de obicei sub anestezie generală. Unele femei optează și pentru implanturi mamare în același timp cu ridicarea sânilor. Chirurgul tău ar trebui să îți descrie opțiunile și să explice procedura în detaliu.

  1. De ce să faci mastopexie?

Sânii cad în mod natural odată cu vârsta, după sarcină și alăptare și după pierderea în greutate. Acest lucru se datorează faptului că pielea și ligamentele fibroase din sân devin întinse, astfel încât țesutul mamar nu este susținut. Nu se poate recrea suportul fibros al sânilor, dar aceștia pot fi remodelați prin îndepărtarea pielii în plus, remodelarea tesutului mamar și mutarea mameloanelor în cea mai bună poziție. Alte variante sunt reducerea dimensiunii areolei (pielea mai închisă la culoare din jurul mamelonului) sau mărirea sânilor în același timp.

O ridicare a sânilor poate face sânii mai fermi și mai înalți. După un lifting al sânilor, s-ar putea să te simți mai confortabil din punct de vedere social și personal. Cele mai bune rezultate sunt la femeile cu sânii mici și lăsați, dar și sânii de dimensiuni mai generoase pot fi ridicați. Rezultatele ridicării sânilor voluminoși pot să nu dureze atât de mult în acest caz, deoarece greutate lor îi va predispune să devină din nou lăsați.

  1. Cum să te pregătești pentru mastopexie?

Primul pas este să consulți un chirurg plastician. Când o faci, spune-i chirurgului care sunt obiectivele tale. Dacă ai în plan și o operație pentru implanturi mamare, caută câteva imagini pe care să i le prezinți chirurgului și care să arate dimensiunea și forma sânilor pe care ți le dorești. Chirurgul va lua în considerare starea ta de sănătate și îți va descrie opțiunile. De asemenea, chirurgul estetician ar trebui să explice procedura în detaliu să îți prezinte principalele riscuri și cum va fi procesul de recuperare.

  1. Pot exista complicații?

Complicațiile după procedura de lifting mamar sunt relativ rare. Principalele trei sunt sângerarea, infecția și cicatricile. Chirurgul îți va oferi instrucțiuni de pregătire care te vor ajuta să reduci riscul de complicații. Aceste instrucțiuni vor include lucruri precum interzicerea fumatului, interzicerea unor medicamente care ar putea face sângerarea mai abundentă și administrarea de antibiotice, dacă este necesar.

De asemenea, ar trebui să începi să planifici perioada de recuperare. De exemplu, va trebui să eviți ridicarea de greutăți timp de cel puțin 4 până la 6 săptămâni după operația de lifting mamar. Dacă ai copii mici, este posibil să ai nevoie de ajutor.

  1. La ce să te aștepți în timpul recuperării:

Chirurgul tău estetician va îndepărta bandajele și orice drenaj în timpul vizitei tale de rutină, în prima sau a doua zi după operație. Medicul va verifica, de asemenea, culoarea mamelonului și circulația sanguină.

După operație, te poți aștepta să te simți inconfortabil pentru câteva zile. De obicei, medicul îți va recomanda să porți un sutien de susținere sau să ai un pansament special pentru a-ți oferi sprijinul de care vei avea nevoie în timpul recuperării. În prima săptămână, este posibil să ai nevoie de medicamente pentru durere.

Dacă ti-ai făcut și implanturi mamare, ai grijă sa eviți orice impact asupra pieptului, care ar putea duce la perforarea implantului. În 2 până la 3 săptămâni, chirurgul îți va îndepărta toate cusăturile. Mărimea și forma sânului vor continua să se îmbunătățească pe măsură ce trece timpul.

Pot exista mici diferențe de simetrie între cei doi sâni. Dacă aceste asimetrii sunt extrem de vizibile, chirurgul plastician va efectua o mică procedură de retușare pentru a ajuta la repoziționarea mamelonului după cum este necesar. Ajustări minore pot fi făcute și mai târziu. În timpul recuperării, este foarte important să îți limitezi activitatea conform instrucțiunilor chirurgului și să raportezi imediat orice reacții adverse sau probleme pe care le întămpini. Orice intervenție chirurgicală are riscuri, inclusiv de infecție.  

  1. Care sunt riscurile și complicațiile operației de mastopexie?

După ce ai realizat operația de lifting al sânilor, este posibil să ai:

  • De obicei, acestea se vor estompa în timp.
  • Modificări ale sensibilității mameloanelor sau sânilor. De obicei, acest lucru revine în câteva săptămâni, dar uneori poate fi permanent.
  • Sânii pot avea forme sau dimensiuni diferite. Uneori, acest lucru se datorează faptului că sânii se vindecă într-un ritm diferit.

Mastopexia ar trebui să ofere sânilor un aspect mai ridicat și mai ferm. Este posibil să rămâi cu niște cicatrici pe sâni, dar acestea ar trebui să dispară în timp. Tehnicile mai noi de ridicare a sânilor reduc cicatricile. Pentru a-ți menține noul aspect, încearcă să eviți modificări semnificative ale greutății tale. Este, de asemenea, posibil să nu mai poți alăpta după această intervenție chirurgicală. Dacă intenționezi să rămâi gravidă în viitor, consultă-ți medicul înainte de a efectua procedură.

Mai multe detalii despre intervenţia chirurgicală de mastopexie puteţi găsi pe drmaximilian.ro.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Sanatate

5 motive să porți aparat dentar

SanatateSuplimente si Vitamine

Detoxifierea cu zeolit activat: functioneaza sau este doar un mit?

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *