DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Majoritatea proprietarilor se gandesc la cele mai bune solutii prin care isi pot securiza bunurile. O idee destul de noua, insa din ce in ce mai adoptata, mai ales de catre crescatorii de animale, este instalarea unui gard electric.

Totusi, gardul electric reprezinta o solutie cu o multime de necunoscute legislative. Daca nu este instalat asa cum trebuie, acesta poate sa fie destul de periculos, motiv pentru care vom incerca sa descoperim ce spune legea despre instalarea unei astfel de solutii.

Ce trebuie stiut despre legislatia gardurilor electrice?

In principiu, pentru a putea sa fie instalat in conditii legale, un gard electric trebuie sa aiba certificate de confortmitate care sa fie eliberate de organisme de certificare europeana din tara unde se instaleaza.

Gardul nu trebuie sa reprezinte un pericol pentru animale, pentru oameni si pentru mediul inconjurator. Este adevarat ca legislatia din Romania este destul de permisiva, insa pentru a nu avea nicio problema, cei care doresc sa instaleze un gard cu impulsuri electrice trebuie sa tina cont de o serie de sfaturi :

  • Achizitia gardului electric de la un producator autorizat. In caz contrar, riscurile sunt destul de mari si in cazul in care se petrece un accident exista chiar si riscul de inchisoare. Un caz concret este in Romania, unde o persoana a fost condamnata la 5 ani de inchisoare dupa ce a instalat un gard ce a omorat o alta persoana.
  • Instalarea gardului este bine sa fie facuta de catre persoane autorizate. Este indicat ca instalarea sa fie facuta de catre o firma autorizata sa faca asa ceva. In felul acesta, riscurile sunt mai mici.
  • Trebuie sa se acorde o atentie sporita componentelor de siguranta. Barele de siguranta, paratrasnetele si volmetrul, care poate detecta pierderile de curent de-a lungul firului, pot proteja atat omul cat si animalele.
  • Gardul trebuie sa fie semnalizat din timp. Pentru oameni, gardul este bine sa fie semnalizat cat mai vizibil, in asa fel incat sa nu existe riscul unei atingeri accidentale. Este adevarat ca orice gard electric este gandit in asa fel incat sa nu genereze impulsuri foarte puternice si sa nu reprezinte un risc pentru sanatatea celor care il ating. Cu toate astea, in anumite cazuri poate sa fie periculos.
  • Trebuie sa fie ales cu atentie locul in care este instalat gardul. Acesta nu trebuie sa fie instalat la mai putin de 2 metri de un alt gard electric si nici intr-o zona din care sa nu se poata retrage cei ce il ating, cum ar fi zonele mlastinoase.
Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Ce fel de discutie trebuie sa avem cu copiii nostrii, despre siguranta?

Sign up for our Newsletter and
stay informed