Stomatologia moderna se diferentiaza foarte mult de cea clasica mai ales prin folosirea tehnicilor minim invazive, atunci cand este cazul. De cele mai multe ori, stomatologii se folosesc de tehnici invazive pentru a trata pacientii, chiar daca odata cu aparitia echipamentelor stomatologice laser, acest lucru nu mai este neaparat necesar. O carie poate fi tratata cu laser fara ca pacientul sa simta durere. Si operatii mai complicate, cum ar fi un implant dentar, pot fi facute intr-o singura zi fara ca pacientul sa lipseasca de la lucru, vindecarea incepand imediat.
Laserul stomatologic a evoluat foarte mult in ultimul timp. Daca in urma cu cativa ani echipamentele stomatologice laser nu aveau suficienta putere pentru a fi folosite in toate operatiile dentare, acum, odata cu aparitia pe piata a laserelor Erbium Yag, toate interventiile stomatologice pot fi facute cu ajutorul laserului. Singura problema ar fi pretul ridicat al echipamentelor laser ultra-moderne, majoritatea clinicilor stomatologice neavand posibilitatea sa achizitioneze un laser stomatologic performant.
Totusi, clinica stomatologica Dental Mobility este dotata cu lasere LightWalker Erbium Yag. Fiind o clinica stomatologica internationala, europeana, amortizarea costului unui asemenea echipament a fost posibila. Pacientii Dental Mobility se pot bucura de interventii minim invazive, cu eficienta ridicata si costuri accesibile.
Albirea dintilor cu Laser
Albirea dintilor poate fi realizata in mai multe feluri. Totusi, majoritatea tehnicilor de albire dentara nu sunt eficiente: fie albirea este aproape insesizabila, fie efectul nu este de durata. Periajul, folosirea gelulilor de albire cumparate din farmacii sau a gutierelor pentru albire nu ofera o albire in profunzime. Avand in vedere ca nu doar smaltul este cel care da culoarea dintilor, ci si pulpa dentara si vasele de sange care o strabat, schimbarea culorii smaltului nu este suficienta. In plus, albirea chimica dauneaza smaltului, gingiilor si duce la sensibilitate dentara si sangerare gingivala.
Albirea dentara cu laser se realizeaza folosind un gel pe baza de apa (fara agenti activi toxici, ca in cazul albirii chimice sau albirii cu lampa de lumina), care este aplicat pe dintii pacientului, si laserul LightWalker Er Yag. Medicul specialist va aplica o raza laser pe fiecare dinte in parte. Aceasta raza va active elementele active din gelul de albire, dintele isi va schimba culoarea in profunzime iar pe suprafata smaltului se va forma o pelicula protectoare, care va elimina sensibilitatea dentara.
Daca in cazul albirii dentare cu lasere mai putin performante sau cu lampi de lumina dintele va fi afectat din cauza incalzirii excesive, cu laserul Erbium Yag acest lucru nu se intampla. Acest laser actioneaza doar asupra gelului de albire, un gel cu o concentratie foarte mica de agent de albire care, sub influenta razei generata de laserul Erbium Yag, albeste dintii in profunzime intr-un timp foarte scurt.
Nu confundata albirea dentara cu lampi de lumina colorata cu albirea dentara laser. Majoritatea cabinetelor stomatologice prezinta serviciile de albire dentara cu lumina ca fiind albire dentara laser, desi acest lucru nu este adevarat. Un medic stomatolog pentru a putea lucra cu laser trebuie sa fie instruit in folosirea tehnologiei.
Detartraj Laser
Realizarea unui detartraj laser este mult mai eficienta decat celelalte metode de indepartare a tartrului dentar. Detartrajul cu laser este varianta complet nedureroasa a detartrajului cu ultrasunete. Cu laserul se poate realiza un detartraj normal dar si subgingival. In acelasi timp, toate bacteriile sunt omorate in urma detartrajului.
Implant dentar computerizat
Atunci cand ai nevoie de implant dentar ar fi bine sa te asiguri ca alegi varianta cea mai buna. Inserarea unui implant dentar fara un sistem de ghidare computerizat nu este niciodata perfecta. Daca unghiul in care s-a introdus implantul nu este cel corect, durata de viata a implantului va fi redusa. Igienizarea tesutului in care se introduce implantul cu laser este de asemenea necesara pentru a preveni absorbtia dentara si a stimula regenerarea tesutului osos.