In perioada adolescentei nu am apreciat foarte mult cititul, acest lucru avand probabil legatura si cu cartile pe care le citeam la acel moment, dar si pentru ca timpul petrecut cu prietenii era aproape singura activitate extracuriculara importanta. Cu toata acestea am continuat sa mai citesc, mai ales ca parintii ma “incurajau” sa inchid televizorul pentru a mai citi o carte, indiferent cat de mult nu mi-as fi dorit asta la acel moment. Dar acest lucru s-a intamplat pana cand am reusit sa descopar colectia clasicilor din biblioteca parintilor, moment in care am realizat ca exista o cu totul alta lume, chiar acolo.
Printre romane vechi, primite cadou sau cumparate chiar de parintii mei, am descoperit o alta perspectiva, aceea a eroilor de roman care pot depasi orice bariere, orice limite pe care noi, oamenii, ni le impunem si care m-au ajutat sa privesc viata altfel si anume, prin prisma faptului ca nu este bine sa iti pui bariere singur. Viata o face de la sine.
Cititul este o fundatie de baza pe care toti trebuie sa o avem pentru a acumula cat mai multe informatii si pentru a dezvolta lumea din jurul nostru. Nu numai ca ajuta la dezvoltarea cunostintelor, dar ajuta si la dezvoltarea vocabularului si incurajeaza abilitatea de a scrie.
Oricine ar trebui sa aprecieze timpul petrecut cu o carte buna. Nu imi pot imagina o lume in care nu as putea avea posibilitatea sa citesc si sa ma pierd intr-o lume necunoscuta pana atunci imaginatiei, mai ales in drumul catre catre munca, cand timpul poate trece mult mai usor, cel putin atunci cand esti in trafic.
Dupa biblioteci, cel mai bun loc de informare pentru mine cand vine vorba de carti este o librarie online, unde gasesc aproape toate informatiile de care am nevoie atunci cand simt nevoia de a mai citi o carte.