Exista un raport despre aloe vera, facut in urma insumarii rezultatelor a mai multor studii stiintifice facute despre aceastea planta. Astfel se stie ca aloe vera poate reduce aciditatea la nivelul stimacului, fara sa existe reactie de crestere a productiei de acid gastric în organism. Pe langa aceasta, studiile de specialitate pomenesc si de efectul analgezic a consumului de aloe vera, ceea ce poate fi de ajutor in cazul in care productia extrema de acid cauzeaza durere.
Unul dintre aceste studii a identificat inca un alt efect pozitiv a consumului de Aloe vera, si asupra intestinelor. Aloe vera poate ajuta in dezvoltarea florei intestinale normale benefice de la nivelul intestinului gros, si se stie ca o flora intestinata echilibrata este in stransa legatura cu eficienta sistemului imunitar.
Efectul imunomodulator face subiectul unor studii si experimente actuale de anvergura. Aceasta calitate se poate dovedi extrem de importanta in medicina viitorului deoarece, spre deosebire de agentii imunosuprimanti folositi adesea în cazul bolilor autoimune, consumul de Aloe vera nu suprima sistemul imunitar, ci din contra sprijina refacerea echilibrului sau.
O aşta serie de studii au demonstrat ca planta de Aloe Vera are efecte antioxidante. Conform acestor rezultate, Aloe vera protejează eficient celulele organismului de efectele negative ale radicalilor liberi de peroxid precum si alti radicali liberi rezultati in cadrul procesului de inflamare.
Efectele terapeutice ale plantei de Aloe vera reprezinta inca un subiect de studiu incintant pentru oamenii de stiinta, insa este deja evident ca Aloe vera poate fi de un aliat de nadejde la mentinerea si refacerea functiilor normale ale organismului, indiferent daca este aplicata intern sau extern.
Efectele benefice ale consumului de aloe vera dezbature mai sus pot fi amplificate daca alegeti produse naturiste , care, pe langa continutul de Aloe vera, mai au in conpozitie si alte plante terapeutice, cum ar fi algele marine sau merisorul, deoarece sa constatat planta de Aloe vera ajuta la utilizarea mai eficientă a vitaminei C si a altor compusi din aceste plante.