Daca nu ti-ai pus inca termopan si vrei sa faci acest lucru sau sa schimbi tamplaria pvc, e important sa tii cont de urmatoarele:
– calitatea tamplariei pvc
Aceasta se reflecta si in pret dar si in durabilitatea si eficacitatea termopanelor si implicit intr-un grad de confort mai mare. O tamplarie de calitate este cea din clasa A, cea din clasa B avand peretii exteriori mai subtiri si fiind supusa riscului deformarii la temperaturi ridicate. Alte aspecte care tin de calitatea tamplariei pvc tin de armare si feronerie,o tamplarie buna nemodificandu-si forma niciodata si oferind protectie antiefractie, manevrabilitate usoara, confort si design atragator. Pentru a fi sigur pe alegerea ta, se recomanda sa optezi pentru termopane Veka.
– zona in care locuiesti
Daca locuiesti intr-o zona insorita sau dimpotriva intr-o zona rece, trebuie sa stii ca exista anumite tipuri de geamuri (4 Seasons de exemplu) care resping razele ultraviolete, evitand astfel efectul de sera sau geam tripan ( trei foi de geam), pentru a reduce coeficientul de transfer termic.
– spatiul in care pui termopanul
In functie de mobiler si modalitatea in care este acesta amplasat, poti opta pentru diferite tipuri de deschideri: dechideri normale, oscilobatante, oscilo-culisante, armonice, deschideri exclusiv pe verticala sau actionari de la distanta. Chiar daca nu stii exact ce s-ar potrivi, e bine sa lamuresti acest aspect cu specialistii la serviciile carora apelezi.
– culoarea profilului
Pentru ca vopsirea tamplariei pvc nu e recomandata, trebuie sa te gandesti de la inceput care e culoarea cea mai indicata pentru aceasta, in raport cu mobilierul dar si cu stilul pentru care vei opta in amenajarea locuintei tale.
Pe langa albul clasic, poti opta pentru o gama diversa de termopane care imita lemnul, insa trebuie sa stii ca acestea sunt mai scumpe decat cele clasice.