Inainte de toate, cu siguranta va intrebati ce este anpr. Ei bine, anpr sau anrp, (cum este numita mai tot timpul, desi nu este corecta formularea) este de fapt Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Daca nu este clar la ce proprietati se face referire, atunci este esential sa stiti urmatorul lucru. Tara noastra a fost supusa multor nedreptati, iar ce care au avut de suferit au fost oamenii de rand, intotdeauna. Daca ne gandim la conflictele istorice ce au marcat istoria Romaniei, nu am putea face abstractie de Tratatul dintre Romania si Bulgaria, sau Tratatul de pace dintre Romania si Puterile Aliate si Asociate. Dupa cum bine stim cu totii, in urma acestor triste evenimente istorice, romania a pierdut teritorii importante, precum: Basarabia, Bucovina sau Herta. Cei mai afectati au fost oamenii care si-au lasat averea agonisita intr-o viata, si au plecat cu gandul ca familia este mai presus de toate, si trebuie salvata.
Totusi, ce s-a intamplat cu aceste proprietati, si cum a compensat Statul aceste pierderi pentru acei oameni? Raspunsul este unul retoric. Dar astazi, prin legea nr.290/2003, si legea nr. 9/1998, puteti sa obtineti despagubiri anrp. Conditia este sa fiti o ruda pana in gradul IV al fostilor proprietari si sa recurgeti la un avocat ce ofera servicii juridice inalte.
O sa treaca pe la urechile dumneavoastra cazuri in care beneficiarii de drept au asteptat chiar si 12 ani ca sa primeasca solutionarea cazului. E foarte adevarat, insa dumneavoastra puteti evita acest lucru daca apelati un avocat care sa actioneze la timp si eficient. Nu va ganditi ca ar fi o pierdere inutila de bani, pentru ca avocatul pretinde achitarea unui onorariu abia dupa solutionarea cazului. Deci, de pierdut nu aveti ce sa pierdeti.
La fel veti auzi si despre cazuri in care persoanele au actionat independent, si nu numai ca nu se poate vorbi despre succesul solutionarii cazului, dar nici dupa angajarea ulterioara a unui avocat bun nu s-a mai putut remedia problema. Asa ca intrebati-va, de ce sa riscati?
ANpr va inapoia fiecare banut, doar daca veti stii sa faceti lucrurile ca la carte.
Exista riscul sa primiti o suma nesemnificativa din punct de vedere valoric, in ipoteza devalorizarii leului. Reprezentantul legii va poate scapa si de aceasta problema. El va actiona astfel incat sa primiti sumele reale de care ati privat din cauza faptului ca achitarea lor nu s-a facut la timpul optim.
Se poate vorbi si despre formularea unor contestatii in cazul in care solutia in privinta acestor despagubiri anpr nu va multumeste. In termen de 15 zile de la primirea Hotararii Comisiei Judetene, puteti depune contestatia care va fi rezolvata dupa alte 60 de zile. Cu ajutorul avocatului puteti ajunge si in instanta, atata vreme cat nici urmatoarea solutie care vi se atribuie cazului dumneavoastra nu va incanta. Asa ca daca nu va convine termenul in care se solutioneaza dosarul sau despagbirile primite, nu trebuie sa stati cu mainile in san.
Luptati pentru ceea ce va apartine si nu va lasati condusi de niste legi nescrise, de indiferenta si asteptare in zadar. Apelati la profesionisti si beneficiati de un serviciu juridic corect, care sa va ajute sa va impliniti telurile.