Sanatate

Cel mai pur ceai – ceaiul alb

Beneficiile consumului de ceai sunt multe: sustin dieta, previn alergiile, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, sustin digestia, scad zaharul din sange, sunt bogate in antioxidanti, etc. Toate acestea sunt motive pentru care ar trebui sa incepi sa consumi ceaiuri. Deoarece pe piata exista foarte multe sortimente de ceaiuri, aproape ca nu mai stii ce sa alegi. Cele mai cunoscute si folosite sunt ceaiurile carora li s-a facut reclama, insa sunt cateva sortimente care fac minuni din umbra. Unul dintre ceaiurile mai putin populare este ceaiul alb. Ceaiul alb provine din aceeasi planta ca si ceaiul verde si ceaiul negru: Camellia Sinesis. Ceaiul se obtine din muguri albi si frunze selectionate, aburite si uscate cu atentie. Caracteristica sa de baza este procesarea minima, care are ca rezultat niste frunze de ceai cu o concentratie mai mare de antioxidanti.

Beneficii ale consumului de ceai alb
Beneficiile acestui sortiment de ceai sunt asemanatoare cu cele ale ceaiului verde, insa de 3 ori mai puternice. S-a dovedit ca ceaiul alb este cel mai sanatos dintre ceaiuri. Are cel mai mic continut de cofeina si o compozitie mare de antioxidanti.

Fiind foarte putin procesat, ceaiul alb are o putere antioxidanta de 10 ori mai mare decat vitamina E. Puterea antioxidanta este data de polifenoli si catehine, doua tipuri de antioxidanti extrem de eficienti in lupta impotriva radicalilor liberi. Antioxidantii impiedica imbatranirea prematura a celulelor si sunt recunoscuti pentru efectele lor benefice in arderea grasimilor si repartizarea uniforma a grasimilor in organism, ceea ce duce la reducerea depunilor de grasime in anumite zone ale corpului. Ceaiul alb se mai consuma pentru proprietatile sale ca suprimator natural al apetitului, de aceea in timp ce bei ceai alb nu vei simti nevoie sa consumi dulciuri.

In componenta ceaiului alb se gasesc substante care previn diferite forma ale cancerului. Flavonoidele prezente in acest tip de ceai inhiba aparitia si dezvoltarea celulelor de cancer. Se pare ca au efect asupra celulelor cauzatoare de cancer la stomac, colon, prostata.
Un alt beneficiu al ceaiului alb este ca intareste vasele de sange si imbunatateste functia arteriala; studii recente au aratat ca persoanele care beau ceai alb de doua ori pe zi, au cu 50% mai multe sanse de a supravietui unui atac de cord sau unui accident vascular cerebral.

Intrucat gustul ceaiului alb este dulceag si placut, nu trebuie sa-l indulcesti. Tot gustul il face mai usor de baut decat ceaiul verde al carui gust este de iarba.

Nu coloreaza dintii cum face cafeaua sau alte tipuri de ceai. Culoarea lui este curata, asemanatoare cea a vinului alb. Alte beneficii ale consumului de ceai alb regulat sunt: marirea densitatii osoase, proprietati antibacteriale si antivirale, mentine dintii si gingiile sanatoase, excelent pentru o piele sanatoasa si plina de stralucire, scade nivelul de colesterol.

Singurul dezavantaj al acestui ceai ar fi pretul, care este mai mare decat al celorlalte tipuri de ceai, insa se justifica prin faptul ca mugurii sunt culesi cu mana si se pot recolta doar cateva zile pe an. O cutie de ceai alb costa in jur de 20 ron.

Sunt sigura ca dupa ce ai citit toate efectele benefice ale consumului de ceai alb, il vei trece pe lista de cumparaturi si apoi nu iti mai ramane decat sa te bucuri de gustul placut al acestuia.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Sanatate

Mastopexia: Operatia care îți poate schimba viaţa

Sanatate

5 motive să porți aparat dentar

Sign up for our Newsletter and
stay informed