Atunci cand vrei sa achizitionezi un DVR, s-ar putea sa stai putin pe ganduri, deoarece oferta este una variata iar informatiile despre DVR sunt destul de putine. Ai nevoie de un DVR 4 canale video , ai nevoie de un DVR cu 16 canale video, de unul standalone sau de unul de tip PC? Cu siguranta, toate aceste intrebari iti trec prin cap, pe masura ce descoperi specificatiile fiecarui dispozitiv.
Daca iei o decizie in necunostinta de cauza, s-ar putea sa descoperi ca ai cumparat un dispozitiv care nu iti foloseste la nimic. Asadar, chiar daca iti ia ceva timp, este esential sa te informezi inainte de a cumpara.
Ce trebuie sa stii despre un DVR?
Primul lucru pe care trebuie sa il stii despre DVR nu este de fapt despre DVR, ci despre obiectivul pe care vrei sa il supraveghezi. Este extrem de important sa stii marimea lui, pentru a sti care este numarul de camere video de care ai nevoie si evident, care este numarul de canale cu care este dotat DVR-ul. Intotdeauna sa alegi un DVR cu 2 sau 4 canale mai multe decat ai avea nevoie, deoarece s-ar putea ca pe viitor sa ai nevoie de o extindere.
Daca ai idee despre numarul de camere pe care il doresti, trebuie sa stii care sunt variantele de DVR pentru care poti opta:
- Dvr Standalone.Este cel mai folosit tip de DVR si cel mai performant, in acelasi timp. Este contruit cu scopul dedicat de a prelua imagini de la camerele de supraveghere video, asadar, cel putin teoretic isi face treaba foarte bine. Evident, detaliile acestea conteaza de la brand la brand, motiv pentru care este bine sa alegi intotdeuana un brand de incredere, care a reusit de-a lungul timpului sa demonstreze ca este in stare sa ofere calitate. DVR-ul standalone este foarte stabil, neavand riscul de a fi atacat de virusi, nu necesita un sistem de operare si nu se blocheaza.
- DVR de tip PC. De asemenea, foarte popular, DVR-ul de tip PC este de fapt un calculator care include o placuta prin care pot fi controlate camerele de supraveghere. Este foarte apreciat de catre cei care nu au foarte multe cunostinte tehnice, deoarece se foloseste la fel ca si un calculator obisnuit. Din pacate, este predispus la blocaje si este supus riscului de a fi virusat. Evident, este o varianta mult mai ieftina decat cea standalone.