Sistemele de exhaustare ascund depuneri de grasimi extrem de inflamabile. De aceea curatarea hotelor si a intreg sistemului de exhaustare trebuie sa fie obligatorie.
Curatarea hotei, curatarea tubulaturii si curatarea ventilatorului sunt operatiuni destul de dificile. Cereti ajutorul unei firme specializate in domeniu care efectueaza degresarea hotelor, curatarea pieselor din aluminiu, curatarea filtrului de aluminiu al hotei, curatarea cosului de fum si curatarea pieselor din inox.
Cum se face curatarea hotei?
Curatarea hotei si a tubulaturilor este un intreg proces. Se incepe cu degresarea hotei, curatarea sa propriu-zisa, degresarea si curatarea tubulaturii, a ventilatorului si a cosului de fum.Dr. Hote este liderul national in servicii specializate de curatare a hotelor comerciale avand la active un portofoliu de peste 200 de restaurante si lanturi de fast-food-uri.
In acest proces se utilizeaza detergenti si substante speciale care ajuta la dizolvarea si indepartarea depunerilor de grasime si fum. Acesti detergenti nu sunt daunatori, si ajuta in acelasi timp si la igienizarea sistemului de exhaustare.
Grasimile nu sunt doar extrem de inflamabile, depunerile sunt adorate de catre coloniile de microbi, care se pot stabili in hote sau tubulatura.
Este obligatorie curatarea hotelor?
Legislatia obligat toate institutiile din alimentatia publica sa efectueze operatiuni de curatare ale hotelor cel mult o data la 6 luni, in functie de volumul de activitate depus intr-o anumita incinta. De asemenea este nevoie si de o inspectie periodica pentru a se verifica depunerile din interiorul sistemului. Hotele, mai ales cele din restaurante acumuleaza depuneri masive de grasimi. Curatarea hotelor din restaurante trebuie sa se faca, chiar si o data la 3 luni.
Cat de des trebuie sa se efectueze curatarea hotei?
Hotele trebuie curatate in medie de doua ori pe an, dar se pot curata ori de cate ori este nevoie. Frecventa cu care trebuie curatate sistemele de evacuare ale aerului viciat depind de mai multi factori: de la tipul de mancaruri care sunt preparate in incinte, pana la frecventa cu care sunt utilizate sistemele.
Exista zone din sistemul de exhaustare care au depuneri masive de grasime. Aceste zone sunt: palele ventilatorului, iesirea din hota, tubulatura verticala si cea orizontala.
Grasimile care se depun in hota pot fi de mai multe tipuri:
1. Depuneri de grasimi de natura lichida – cunoscute si sub numele de grasimi de ardere. Grasimile de ardere se topesc foarte usor chiar si la cea mai mica temperatura. Sunt usor inflamabile.
2. Depuneri de grasimi stratificate – cunoscute si sub numele de ceara. Grasimile stratificate sunt extrem de periculoase, acestea sunt extrem de inflamabile.
Cei de la www.hotecurate.ro sunt specializati in curatare hote si pot curata hote din spitale, scoli, restaurante, cafenele, hoteluri etc. Auxiliar te pot ajuta cu curatarea ghenelor de gunoi.
.