Boli

Cand e bine sa mergi la salina?

Pentru ca cele mai multe intrebari ale cilentilor se refera la momentul propice al inceperii unui tratament la salina, am hotarat sa dezvoltam acest subiect pe larg:

1. Anotimpul
In lucrarile de specialitate, curele in salinele naturale sunt recomandate primvara si toamna. Explicatia pentru aceasta recomandare este simpla. In interiorul salinelor naturale temperatura este scazuta si umiditatea foarte crescuta, iar din acest motiv toamna si primavara socul suferit de organism si efortul de adaptare la microclimat sunt mai mici.
Intr-o salina artificiala, temperatura si umiditatea sunt mentinute constant, in acord cu temperatura mediului exterior. Organismul se adapteaza usor si nu sufera mari modificari la revenirea in mediul de afara. Datorita acestui avantaj, intr-o salina artificiala tratamentul poate fi facut in orice anotimp, ori de cate ori este nevoie, fara a ne fi teama de o raceala post-terapie.

2. Ora
La salinele naturale si in salinele artificiale fara generator de aerosoli salini, cele mai cautate ore de tratament sunt cele de dimineata, deoarece aerul este cel mai curat, iar concentratia de aerosoli este cea mai mare.
Intr-o salina artificiala care este dotata cu generator de aerosoli salini si sistem de ventilatie, pacientii sunt siguri ca indiferent de ora aleasa pentru tratament, vor beneficia de aceeasi concentratie de sare in aerul inspirat, dar si de un aer proaspat si curat pentru ca sistemul de ventilatie purifica aerul inaintea fiecarei sedinte.

3. Varsta
Din experienta acumulata in salinele artificiale deschise in intreaga lume, s-a constatat ca un tratament de haloterapie poate fi recomandat inca de la varste fragede (4-6 luni), mai ales in cazul micilor pacienti ce sufera de numeroase bronsiolite , wheezing recurent sau astm bronsic. De asemenea si cei varstnici pot beneficia de un astfel de tratament.
Salina din Oras impreuna cu Echipa Zumzi va ofera o Reducere de 73% la Abonamente + 30% Reducere la Abonamentul Urmator. Daca doresti sa vezi oferta acceseaza linkul de mai jos.
Dr. Alexandra Pelivan
Iti recomandam si articolul anterior: Raceli la copii si Cum le prevenim?

Related posts
Boli

Informatii generale despre hemoroizi si cum sa ii tratam

Boli

De ce nu dormim bine? Insomnia.

Boli

Ce este cataracta?

Boli

Ce nu stiai despre miopie

Sign up for our Newsletter and
stay informed