Este un aliment cu proprietati terapeutice, broccoli este un antioxidant cunoscut de foarte multi ani. Fiind bogat in vitamine si minerale, brocoli se inrudeste cu varza si conopida, putand astfel preveni afectiunile cele mai complicate. Aceasta planta a fost cultivata in Calabria, primind numele de Calabrese.
Cu un continut bogat de vitamina A si C, de glucide, acid folic si minerale precum calciu, magneziu, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, acesta este bogat in fibre alimentare si sarac in calorii. Multumita continutului mare de glucoza, broccoli intervine in combaterea cancerului pulmonar, de prostata si vezica urinara. Astfel, este recomandat in folosirea tratamentului de cancer esofagian si cel de stomac.
Cercetatorii sustin ca broccoli este o leguma foarte bogata in substante anticancerigene. Datorita continutului de antioxidanti, broccoli ajuta la protejarea ochilor, impiedicand formarea cataractei. Calciul si Vitamina C prezinta doua elemente vitale pentru organism. Pentru ca organismul sa aiba o dezvoltare corecta, acesta are nevoie de vitamine, minerale si enzime, recomandate de specialisti, dar si sucul proaspat de broccoli.
O dieta cu suc de broccoli poate fi mai mult sau mai putin indelungata, in functie de gradul de afectiune, dar si de gravitatea acesteia. Un consum regulat de broccoli ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, la intarirea oaselor datorita continutului de calciu crescut aflat in compozitie, prevenind cataracta si luptand astfel cu succes impotriva stresului. Continutul bogat de sulf are efecte benefice antivirale si antibiotice.
Proprietatile sale antioxidante previn aparitia unor forme de cancer. Broccolii reprezinta un excelent cardioprotector care controleaza tensiunea, mentinand-o astfel intr-o limita normala. Broccoli se pot pastra in frigider, in punga inchisa ermetic, pentru maxim 5 zile. Acestia contin multi produsi care s-au dovedit in timp ca sunt anti-cancerigeni si buni chiar impotriva diabetului. Contine foarte multe fibre solubile dar si insolubile de care organismul uman are nevoie. Vitamina C poate ajuta sistemul imunitar si poate facilita absorbtia fierului. Calciul adunat in organism ofrit de broccoli, este foarte bun pentru persoanele care sufera de osteoporoza si pentru cele care au tensiunea arteriala ridicata. De asemenea, calciul asigura dinti si oase sanatoase, pe cand potasiul este folosit pentru inima, rinichi si metabolism.
Broccoli mai poate fi folositor in curele de slabire, cunoscut ca si un aliment anti-imbatranire, reduce colesterolul, previne boala Alzheimer, bun pentru stomac, colon diabet, artrita. O dieta cu broccoli este recomandata femeilor pentru a preveni si trata cancerul la san. Functioneaza normal si blocheaza formarea celulelor canceroase. Cercetatorii recomanda broccoli, deoarece previne atacul de cord si cel vascular cerebral. In timpul sarcinii, este recomandat sa se consume broccoli, deoarece continutul sau de acid folic ajuta la sanatatea procesului de divizare celulara. Fara aceste acid folic, celulele sistemului nervos al fatului nu se divid asa cum ar trebui.
Orice meniu serviti, organismul se va detoxifia cu ajutorul Vitaminei C, aminoacizilor si sulfului aflati in compozitia de vitamine si minerale ale legumei, numita broccoli. Odata ce toxinele sunt eliminate, organismul incepe sa functioneze mai usor, scazand astfel si riscul de dezvoltare ale unor boli grave. Broccoli contin fibre care ajuta la digestie. Usureaza digestia si previn problemele cauzate de mesele incarcate, de unde dispare si constipatia.
Este un aliment cu proprietati terapeutice, broccoli este un antioxidant cunoscut de foarte multi ani. Fiind bogat in vitamine si minerale, brocoli se inrudeste cu varza si conopida, putand astfel preveni afectiunile cele mai complicate.