Odata cu venirea primaverii, orice echipa are nevoie de o noua improspatare – fie ca e vorba de un domeniu sau altul in care aceasta functioneaza (institutii, organizatii, societati, grupari sportive, etc). Cel mai adesea o sedinta sau o iesire in oras nu pare sa rezolve prea multe aspecte – o oferta team building insa, corect configurata si implementata, poate sa aduca mari schimbari, precum:
- imbunatatirea comunicarii intre cei ce sunt parte a echipei respective/ subechipe
- motivarea participantilor la a atinge noi obiective
- intelegerea importantei unei atitudini proactive si implementarea ei
- intelegerea si eliminarea comportamentelor negative, ce dauneaza grupului si societatii
- noii angajati pot sa fie facuti parte a echipei, intr-un termen scurt si un mod corect
- intarirea spiritului de echipa, prin sporirea coeziunii
- momente foarte utile de relaxare, detensionare.
Pe langa punctele dintr-un asemenea program care implica efectiv participarea activa a fiecarui membru (precum activitatile extreme sau mai putin extreme, de echipa sau individuale) ceea ce face diferenta unui astfel de program outdoor team building este asa numita reflectie – debriefingul. Aceasta componenta deosebit de importanta, reuseste, prin intermediul dialogului si a comunicarii deschise, atent conduse de liderul (trainerul programului), sa transforme experientele traite, cat si rezultatele obtinute de subechipe, membrii sau echipe, in aspecte clare, ce sa poata fi intelese, descifrate si mai tarziu utilizate. Astfel, aplicarea rezultatelor si punctelor finale ale acestui moment din team building in viata reala, ce va urma, zi de zi, in cadrul companiei sau organizatiei din care fac parte, alaturi de angajament (hotararea si decizia de adopta modalitatile noi de gandire si munca, pentru beneficiul echipei si a cadrului in care se opereaza).
Aplanarea conflictelor, dobandirea unui limbaj profesional corect, intelegerea valorilor companiei sau organizatiei sunt alte puncte ce pot fi integrate intr-un astfel de team building.