Suplimente si Vitamine

Arpagicul, o sursa bogata de vitamine si minerale

In afara faptului ca arpagicul este cunoscut ca si condiment datorita gustului iute-aromat, medicina chineza scoate in evidenta calitatile acestui condiment, din punct de vedere medical. In termeni stiintifici, arpagicul este cunoscut sub numele de “ Allium schoenoprasum “, provine din familia “ Liliaceae “ si este inrudit cu ceapa. Bulbii mici impreuna cu frunzele alungite se dezvolta la baza tulpinei. Arpagicul constituie o bogatie de siliciu, si are in alcatuire o substanta ce ofera proprietati asemanatoare cepei. Istoricii spun ca prima civilizatie care a folosit arpagicul in scopuri medicinale a fost Grecia Antica. In acea vreme, acest condiment era folosit pentru indepartarea starii de oboseala, dar si pentru inlaturarea viciilor, oricare ar fi fost ele.

ArpagicEste recomandat consumul de arpagic deoarece usureaza digestia si previne aparitia cancerului. Medicina chineza a demonstrat ca arpagicul are efect benefic asupra ranilor si a vanatailor. In cazul in care suferiti lovituri care sunt urmate de rani sau vanatai este bine ca in alimentatia zilnica sa introduceti arpagic sau praz. O alta demonstratie realizata de medicina chineza scoate in evidenta capacitatea arpagicului de a reduce senzatiile de voma sau stari de disconfort la stomac, pentru femeile gravide. In aceste cazuri, in fiecare dimineata, se consuma decoct de bulbi de arpagic. In fitoterapie, acest condiment cu tot cu frunze este folosit sub forma de suc care, amestecat cu lapte cald, poate trata insolatia si actioneaza benefic eliminand dificultatile de inghitire.

Arpagicul este o sursa bogata, atat in vitamine cat si in minerale. Acest condiment este foarte bogat in vitamina C, ceea ce inseamna ca ajuta la fixarea fierului in oase si intareste sistemul imunitar. Pe langa aceasta vitamina, arpagicul mai are in alcatuire si vitamine precum: vitamina A, vitamina B6, vitamina K, vitamina E, dar si magneziu, fosfor, calciu, fier, seleniu, potasiu, zinc, sodiu, proteine, apa, fibre si grasimi.

De retinut !

Persoanele care au pielea sensibila sau sufera de inflamatii ale ochilor le este indicat sa nu consume, atat arpagic, cat si praz, ceapa sau usturoi.

Related posts
SanatateSuplimente si Vitamine

Detoxifierea cu zeolit activat: functioneaza sau este doar un mit?

Suplimente si Vitamine

Rolul acidului hyaluronic in pastrarea sanatatii

Suplimente si Vitamine

Cei mai populari steroizi

Suplimente si Vitamine

Consumul de steroizi la oameni si animale

Sign up for our Newsletter and
stay informed