Promovare Website

Alegerea cuvintelor cheie pentru optimizarea SEO

Să fie oare cel mai important pas al optimizării SEO, alegerea cuvintelor cheie? Din punctul meu de vedere este chiar foarte important, pentru că de obicei este primul pas al acestei lungi activități.

De alegerea corectă a cuvintelor cheie atârna viitoarele clasări în căutările oamenilor în motoarele de căutare.

Și totuși, majoritatea motoarelor de căutare ignora de obicei tag-ul , dar acest aspect nu implică faptul că aceste cuvinte cheie nu sunt importante. De obicei și cel mai corect, aceste cuvinte cheie trebuie să se găsească în primul rând în descrierea paginii (tag-ul ) și apoi într-o ordine aproape obligatorie în: url-ul paginii, în tag-ul , la început de pagină, în primul paragraf și apoi foarte bine plasate în alte tag-uri , tag-uri la poze sau video, link-uri interne și externe, fișiere descărcabile, meniuri.

După cate vedeți, dacă aceste cuvinte cheie nu se regăsesc în majoritatea acestor locuri enumerate mai sus, atunci pagina nu poate fi caracterizată a fi bine optimizată on-page. Cât despre optimizarea off-page, este recomandat ca aceste cuvinte cheie să reprezinte ancorele către site-ul nostru. Dacă îndeplinim toate aceste condiții, succesul este garantat.

În alegerea cuvintelor cheie pot interveni foarte multe erori, erori pe care voi încerca să le expun în cele ce urmează:

  1. Este aproape cert că, o persoana neinițiata în tainele web design-ului și a optimizării SEO va alege ca nume al domeniului, un nume foarte reprezentativ pentru firmă, dacă nu chiar numele firmei. Nimic de obiectat. Dar dacă ne uitam mai sus, motoarele de căutare vor căuta în primul rând, dacă cuvântul cheie ales se afla sau nu în url-ul paginii. În cazul nostru sigur nu va fi. Dacă mai aveți și un nume ciudat la firma d-voastră, atunci sigur nimeni nu va căuta pe Google acel cuvânt direct. Există mai multe metode pentru a evita această eroare, fie prin utilizarea unor subdomenii al căror nume să conțină cuvintele cheie, fie prin rezervarea mai multor domenii și optimizarea corecta a celor care interesează.
  2. Sunt unele persoane care doresc să fie pe primul loc pentru anumiți termeni pe care oamenii de rând nu îi caută aproape deloc, deși termenii respectivi sunt frecvent folosiți de peroanele din breaslă. Chiar dacă pentru acei termeni se clasează printre primii, există posibilitatea ca traficul să fie redus, datorită comportamentului oamenilor care nu caută așa ceva. Însă pentru anumiți termeni sinonimi traficul poate fi mult mai mare. Așa că, degeaba ne obosim să optimizam site-ul pentru termeni științifici, dacă statisticile motoarelor de căutare ne spun că oamenii nu caută așa ceva. Atenție!…
  3. De asemenea, alegerea unor cuvinte foarte generale pot produce multe confuzii, ca atare este bine să ne gândim de doua ori să alegem astfel de cuvinte. De exemplu, pentru cuvântul „web design” riscăm sa avem în clasament și site-uri ale unor firme din SUA sau Australia, dat fiind faptul că acest cuvânt este de origine englezeasca, dar la noi este folosit frecvent, în loc de „design web”. Foarte puține persoane vor căuta „design web”, dar foarte multe vor căuta „web design”. De aceea, marea majoritate vor restrânge aria de căutare prin folosirea unor cuvinte compuse, gen „web design ieftin sfantu gheorghe”, pentru ca este destul de dificil sa lucrezi cu o firma de la 400 km distanta. În concluzie, este bine să ne axam și pe cuvinte compuse și cat mai variate. Mai este un secret, acela de a crea cate o pagina bine optimizată pentru maxim doua cuvinte cheie. Șansele de a fi găsiți cresc foarte mult.
  4. Este încă o greșeala copierea concurentei în alegerea cuvintelor cheie. Personal consider ca este o mare greșeala, datorita faptului ca poți găsi pagini care au în tag-ul și cate 10-20 de cuvinte cheie fără nicio relevanță. Am găsit pagini care aveau aceste cuvinte prinse în tag, dar nici măcar odată plasate în pagină, ce să mai vorbim de sau link-uri pe pagină. Probabil că cei care au creat pagina nu au prea multe cunoștințe.
  5. Și mai cred eu că mai este încă o greșeală mare, respectiv aceea de a alege cuvintele cheie doar pentru un motor de căutare și bineînțeles acela este Google. Ar fi bine să nu ne limitam chiar așa de mult. Și alte motoare prind la public (ex. Bing), iar clasarea buna intr-un motor de căutare nu implică aceleași rezultate și în alte motoare, pentru că aceștia au algoritmi de indexare diferiți. Ar fi bine să vă gândiți să vă optimizați site-ul web pentru mai multe motoare și să consultați statisticile pentru cuvintele cheie pe care acestea le oferă. Cea mai simplă metodă, pentru cei care nu sunteți chiar în temă cu ceea ce vorbesc, este aceea prin care toate motoarele de căutare vă oferă sugestii chiar în momentul căutării…

O alegere corectă a cuvintelor cheie nu implică de la bun început și succesul. Totul depinde în faza a doua de modul în care ele vor fi folosite. Această tehnica se numește optimizare on-page, despre care o sa citiți alt articol separat.

Sper sa găsiți interesant acest mic articol. Vă pot sta la dispoziție și cu alte sfaturi si idei. Urmăriți în continuare și alte articole semnate de către mine.

Succes (-uri)!!!…

Related posts
Promovare Website

CE ESTE GOOGLE ADWORDS

Promovare Website

Mos Craciun s-a mutat in Romania!

Promovare Website

Cum te ajuta un site la dezvoltarea afacerii.

Promovare Website

SEO, mai mult decat un trend, o realitate

Sign up for our Newsletter and
stay informed