Sanatate

Cum putem face voluntariat la un camin de batrani ?

Pe masura ce populatia imbatraneste, multi dintre noi pot fi pusi in postura de a se muta intr-un camin de batrani. Poate fi o decizie extrem de grea, urmata de sentimente de vinovatie, tristete sau ura de ambele parti si poate fi o acomodare dificila in special atunci cand mutarea are loc brusc, spre exemplu in urma unei spitalizari. Perceptia negativa pe care majoritatea romanilor o au despre aceste institutii pot agrava lucrurile, dar nu este exclusa nici ideea ca aceste institutii fie nu sunt dotate corespunzator, fie duc lipsa de personal. De aceea voluntariatul intr-un camin de batrani poate fi o oaza de speranta atat pentru rezidenti cat si pentru ingrijitori.

Voluntariatul la un azil de batrani constituie fara nici un dubiu in primul rand o sentiment de satisfactie, multi dintre rezidenti necesita o ingrijire permanenta iar o persoana aditionala care sa ii ajute conteaza foarte mult. Multe camine de batrani se bazeaza pe ajutorul primit din partea voluntarilor deoarece in cele mai multe dintre cazuri personalul care exista nu poate face fata tuturor cerintelor.

Daca va aflati intr-o astfel de postura si doriti sa efectuati voluntariat intr-un camin de batrani trebuie sa stiti ca fiecare ajutor primit este binevenit. Pentru inceput trebuie sa cercetati aceste institutii in zona locala, apoi vizitati caminele si informati-va legat de programele de voluntariat, daca se organizeaza si care sunt conditiile. Dupa ce v-ati facut o idee legat de aceste facilitati din orasul dvs. puteti aplica o cerere in cadrul respective institutii. Cel mai probabil va urma o perioada de tranzitie, de training si un program bine stabilit pe care va trebui sa il respectati iar intelegerea si abordarea cu eficienta a indatoriilor pe care le aveti sunt esentiale in evoluarea corespunzatoare a ingrijirii batranilor si la eficienta institutiei. Este recomandat sa beneficiati de un grup stabilit de persoane pe care sa le ingrijiti, astfel va veti putea familiariza cu problemelor lor, munca va deveni mai usoara si veti dezvolta mai rapid relatii de prietenie si sociale. Nu in ultimul rand trebuie sa luati in considerare si sa intelegeti care sunt atributiile intr-un camin de batrani, plimbarile, ajutor la imbracat, hrana, activitati de recreere sau de intretinere si foarte important in situatia in care nu va mai puteti oferi serviciile pentru o perioada anuntati azilul de batrani, acestia cu siguranta se bazeaza pe sprijinul dvs.

Avantajul voluntariatului la un azil de batrani

Principalul si poate cel mai satisfactor avantaj este cel spiritual pe care il dobanditi printr-o munca de solidaritate si de bunatate, dar acest sentiment nu este singurul beneficiu, cu timpul puteti beneficia de oferta de angajare in cazul in care doriti acest lucru. Salariul la o astfel de instituie poate ajunge in anumite cazuri si la peste 3000 lei tinand cont de munca si activitate. De asemenea multi dintre cei care efectueaza voluntariat in cadrul caminelor de batrani reprezinta pentru ei un stagiu de practica, trimisi fie de institutiile de invatamant, fie de angajator. Aceast voluntariat reprezinta si o munca ce va fi depusa in portofliul dvs. iar o recunoastere in scris din partea caminului respectiv va poate ajuta pe viitor in diferite proiecte.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Sanatate

Mastopexia: Operatia care îți poate schimba viaţa

Sanatate

5 motive să porți aparat dentar

Sign up for our Newsletter and
stay informed