Destinatii Turistice

Sibiu – mini-ghid turistic

Unul dintre cele mai importante orase din sudul Transilvaniei il reprezinta Sibiul, acesta aflandu-se in depresiunea care poarta acelasi nume. Acesta este recunoscut ca o resedinta de muzeu, avand o importanta culturala, cat si economica, pentru aceasta parte a Transilvaniei.

Fișier:Sibiu.jpg

In ultimii ani, orasul Sibiu a crescut foarte multe din punct de vedere economic si cultural, datorita investitiilor facute aici. Orasul este predominat de stilul arhitectural gothic si neogothic, acest lucru oferind piesaje superbe, el fiind dat, mai ales, de colonistii sasi.

Una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din depresiunea Sibiului este Biserica din Groapa. Aceasta a fost ridicata intre anii 1788 si 1789, biserica nefiind o creatie deosebita, ea iesind din tipar prin simplismul cu care a fost construita. Un lucru deosebit il reprezinta cimitirul din spatele bisericii, datorita personalitatilor din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea care sunt ingropate aici.Una dintre cele trei porti de acces ale orasului Sibiu, care s-a pastrat pana in ziua de azi, este Turnul Scarilor, forma lui fiind oferita inca din anul 1542. Turnul Scarilor este o constructie masiva din caramida, aceasta dispunand de un etaj, acolo facandu-se legatura dintre „Orasul de Sus” si „Orasul de jos”, printr-o trecere cu bolta.

Exista un numar de 9 muzee in Sibiu, organizate in jurul a doua mari complexe muzeale. Acestea sunt Muzeul National Brukenthal, Complexul Muzeal Astra, Muzeul Bisericii germane lutherane, Muzeul locomotivelor, etc. De asemeni, turistii pot gasi aici un numar impresionant de biserici istorice, dar si diferite alte atractii, aflate in partea Orasului Vechi, precum Piata Mare si Piata Mica, Zidurile orasului sau monumente istorice. Arhitectura orasului Sibiu este una impresionanta, combinand cu succes stilul arhitectural neoromanesc cu cel gothic, specific austriecilor.

In 2007, orasul Sibiu a fost ales Capitala Europeana a Culturii, ceea ce a adus cu sine un flux mare de turisti, veniti din toate colturile lumii. Acest oras, imprunea cu localitatile din jur, a devenit, intre timp, una dintre cele mai vizitate zone ale tarii noastre, ceea ce a condus la o dezvoltare a turismului. Drept urmare, si ofertele de cazare in Sibiu au devenit mai multe. Totusi, acest oras are o lunga traditie in cazare, aici construindu-se primul hotel din Romania, in 1555. Numele sau initial era „Sultanul Turcilor”, acesta gazduind, de-a lungul timpului, numeroase personalitati, precum Johannes Brahms, imparatul Joseph II al Austriei, regele Carol XII al Suediei, Mihai Eminescu sau Printul Charles. Exista o multitudine de alte hoteluri care dateaza din secolul al XVII-lea, precum Bonfert sau Lebu. Preturile de cazare in Sibiu nu difera, cu mult, de cele din tara, suma pe care turistii vor trebui sa o plateasca pentru o noapte, pentru a beneficia de o camera cu doua locuri, fiind de aproximativ 150 RON.

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed