Tehnologie

Ce se intampla cu informatiile noastre

Poate ti s-a intamplat sa vezi cum profilul de Facebook al unei persoane se umple cu mesaje de pareri de rau, cu poze surpinse de camerele de supraveghere, filmulete cu inregistrari video NVR, DVR ca si cum acea persoana ar putea sa citeasca acele mesaje dincolo de moarte. In cazul in care nimeni nu are acces la acel cont, cine controleaza continutul care apare pe perete sau ce se intampla cu sutele de fotografii pastrate in telefon? Este relativ normal, ca persoanele care au acumulat bunuri materiale sa dedice putin timp pentru a se gandi la destinul sau dupa moarte. Este putin ciudat ca oricare dintre noi sa se gandeasca cu adevarat la ce se va intampla cu adevarat cu bunurile digitale dobandite, in cazul in care ni se intampla ceva. Este posibil ca asta sa se datoreze faptului ca nu ne place sa ne gandim la moarte, dar, de asemenea, este posibil ca informatiile despre asta sa nu fie atat de accesibile. In cazul in care inca nu stim, in multe ocazii avem la dispozitia noastra optiuni pentru a determina ce se va intampla cu datele noastre si cine poate avea acces la ele.

Daca murim, contul nostru de Google,este unul dintre conturile care pastreaza informatii despre tine. Google ofera o optiune de configurare care iti permite sa afli dupa cat timp de inactivitate trebuie sa ia masuri asupra contului tau si sa numesti o persoana care poate avea acces la contul tau in cazul in care patesti ceva. Aceasta persoana, numita Administrator de Conturi Inactive, obtine acces la informatiile tale, dar nu poate edita sau sterge continutul. In cazul in care nu doresti ca nicio persoana sa aibă acces la contul tau,exista posibilitatea de a configura ca dupa o anumita perioada de inactivitate (3, 6, 9, 12 luni), tot continutul sa fie sters. Oricare dintre optiuni care pot reprezenta bariere de acces pentru persoane, poate fi configurata in paginile de administrare ale conturilor inactive. In cazul in care o persoana moare fara a numi un adminsitrator, alte persoane care pot solicita accesul la informatii sau stergerea contului, urmand o serie de pasi si trimiterea documentelor oficiale solicitate in cadrul procedurii. In cazul contului de Facebook, poti numi o persoana drept mostenitor .

Aceasta persoana va primi un mesaj atunci cand Facebook este notificat cu privire la decesul persoanei respective si poate schimba fotografia de profil, dar la fel ca la Google, nu va putea actiona in nici un fel asupra contului si va exista o bariera de acces. Sunt si servicii, precum Yahoo! care nu ofera informatiile tale catre nimeni, chiar si in cazul decesului, doar lasa optiunea de a impartasi cuiva parola daca nu doresti sa va preia contul. Altii, precum Twitter, prezinta optiunea de a sterge contul unei persoane care a murit. Pentru asta, este necesar ca Twitter sa primeasca documentele care confirma asta. Chiar daca nu ne gandim la asta, luarea acestor masuri nu doar ca ne permite un mai mare control de acces cu privire la ceea ce se intampla cu datele noastre, dar permite facilitarea sarcinii dificile a cu care se vor confrunta familia, in caz ca se intampla ceva cu noi.

Related posts
Tehnologie

Cartuse imprimanta – avantajele tehnologiei care sta la baza documentelor tale

ElectroniceTehnologie

Camere de supraveghere – cum le alegem pe cele potrivite?

Tehnologie

Folosirea si Montarea Cititorului de Bancnote

Tehnologie

ADT lanseaza un echipament de imbunatatire a siguantei locuintei

Sign up for our Newsletter and
stay informed