Crema de zahar ars este un desert apreciat de cunoscatori in ale bucatariei, dar si de cei care il mananca pentru prima data. Nu este greu de preparat si te poti ghida usor dupa cartea de bucate, care acum nu prea mai este la moda, fie vorba intre noi, caci internetul este mult mai interesant.
Pentru prepararea cremei de zahar ars se folosesc ingrediente putine: lapte, oua, zahar si esenta de rom sau dupa gustul fiecaruia, alte esente. Se prepara intr-un timp relativ scurt si nu risti sa nu iti reuseasca precum in cazul altor retete mai complicate.
Gustul cremei de zahar ars este unul fin, inconfundabil si este apreciat de cei care o consuma. O reteta exceptionala pentru crema de zahar ars o gasiti aici. Mai exista si tortul cu crema de zahar ars, care se prepara astfel: se face compozitia de crema de zahar ars, se lasa in cuptor atat cat sa se intareasca putin, apoi se toarna peste ea o compozitie de blat si se baga din nou la cuptor. Cand este gata, se rastoarna pe un platou si blatul vine dedesubt, iar crema de zahar ars deasupra, blatul insiropandu-se singur, cu caramelul de la crema. Se adauga pe blat bucatele de ananas din compot si se acopera cu frisca, peste care se rade ciocolata. La noi in familie este foarte apreciat tortul cu crema de zahar ars, ca si crema de altfel.
Oricum, reteta este simpla, iar rezultatul minunat. Crema de zahar ars este un desert racoritor, care ne potoleste cu succes pofta de ceva bun. Nu ne rapeste prea mult din timpul nostru, care este si asa prea putin pentru cat de multe lucruri ne dorim sa facem.
Crema de zahar ars este un preparat pe care nu l-am uitat, il fac de multi ani si il savuram mereu cu aceeasi placere. Acum puteti gasi pe internet sfaturi utile, imagini sugestive si o multitudine de retete care mai de care mai impresionante. Merita sa ne diversificam meniul si sa incercam cat mai multe retete de tot felul. Multe persoane au un mod conservator de a gati, insa este indicat sa incerce din cand in cand ceva nou, care sa te mai scoata din monotonia din viata de zi cu zi. Aceasta monotonie poate veni si de la faptul ca aveti acelasi meniu, aceleasi feluri de mancare pe care le repetati saptamanal sau mai des, in unele cazuri.
Deasemenea, ar fi frumos din partea dumneavoastra daca ne-ati impartasi si noua cateva din retetele dumneavoastra, pentru a ne diversifica meniul.