Oricine care a apelat vreodata a serviciile unui stilist a vazut, cel mai probabil, ca produsele instrumentele si folosite erau profesionale. In fond, cand e vorba de oferirea unor servicii de cea mai buna calitate, produsele de „larg consum” de pe piata de profil (indiferent ca vorbim de piata de ingrijire personala sau de cea de electrocasnice, de exemplu) pica pe pozitia a doua, in detrimentul celor profesionale.
De exemplu, daca ne referim la placi de indreptat parul profesionale, atunci trebuie sa stiti ca acestea au sau ar trebui sa aiba cateva caracteristici speciale:
a) trebuie sa aiba placi ceramice. De ce? Pentru ca placile ceramice prind mai bine suvitele de par, se incalzesc uniform si ofera si o protectie mai buna impotriva vatamarii firelor.
b) trebuie sa permita reglarea temperaturii. De regula, placile de par pot fi incalzite pana la 210 grade Celsius. Cele semi-profesionale si profesionale indica temperaturile de siguranta in functie de tipul firului de par, astfel incat utilizatorii stiu sa efectueze setarile potrivite. De exemplu, femeile care au parul vopsit nu trebuie niciodata sa incalzeasca placile ceramice la o temperatura mai mare de 160 de grade intrucat isi pot vatama podoaba capilara si de asemenea, nu trebuie niciodata sa foloseasca un astfel de produs daca tocmai si-au vopsit parul, intrucat folosirea lui poate duce la estomparea culorilor.
c) trebuie sa aiba sistem de pulverizare ionica. Desi numele suna pompos, sistemul de pulverizare ionica nu e altceva decat un sistem de protectie: straturi de ioni sunt improscati spre firele de par, astfel ca acestia atrag umezeala din jurul firelor de par cu scopul de a nu lasa firele de par sa se deshidrateze complet in timp ce suvitele trec printre placile ceramice incalzite.
d) trebuie sa aiba un sistem de protectie integrat, precum si unul de incalzire rapida. Problema cea mai mare a placilor de indreptat parul normale e faptul ca raman pe tot parcursul folosirii incinse, pana cand sunt oprite sau scoase din priza. Problema apare atunci cand acestea sunt uitate in priza, intrucat raman incinse, lucru care poate duce atat la accidente, cat si la un consum foarte mare de energie electrica. Tocmai de aceea este necesar un sistem de protectie care sa detecteze automat cand placa nu mai este folosita si sa o inchida automat. Totodata, dat fiind faptul ca nimeni nu are rabdare sa astepte prea mult, toate produsele de acest tip trebuie dotate cu un sistem de incalzire rapida (de circa 30 de secunde), astfel incat utilizatorii sa o poata folosi rapid. Si da, exista suficiente placi de par profesionale si semiprofesionale care intrunesc aceasta categorie. Trebuie doar ca utilizatorii sa inteleaga importanta facilitatilor oferite si sa fie pregatiti sa plateasca cativa zeci de lei in plus.