Cosmetice

Mituri despre sapunul antibacterian

In ultima vreme se discuta tot mai intens despre deinfectanti sau sapunuri antibcteriene, existand numeroase cazuri in care acestea, din cauza unor concentratii reduse de substante active sau a termenelor de valabilitate depasite au provocat infectii numeroase, unele chiar fatale.

De regula pe eticheta unui dezinfectant puternic sau a unui sapun antibacterian scrie mare ca acesta este eficient si elimina 99,99% din microbi, bacterii sau virusi periculosi pentru sanatatea noastra.

Cei ce au copii stiu ca de regula daca se imbolnaveste unul dintre ei, se vor imbolnavi cu totii “in serie”.

Sintagma “Anti Bacterian” de pe eticheta intalnita in general pe sapunurile pentru copii, pe servetelele umede si chiar pe numeroase produse de igiena destinate adultilor. iata cateva ponturi pe care trebuie sa le cunosti inainte de a achizitiona produse antivacteriene:

  • Este cunoscut faptul ca sapunurile antibacteriene omoara bacteriile, insa nu si virusii. Substantele active din compozitia acestora sunt de fapt niste antibiotice care distrug atat bacteriile rele cat si pe cele bune, insa nu sunt eficiente contra virusilor desi multe persoane le folosezc iluzoriu cautand preventia infectiilor virale.
  • Produsele antibacteriene elimina de regula 99,9% din bacterii, ceea ce pare foarte mult, insa ce se intampla cu restul de 0,1%? Cu siguranta in acest procent aparent nesemnificativ se ascunt cele mai periculoase bacterii, capabile sa reziste la numeroase substante antibiotice, formant ulterior colonii de “super-bacterii”. se vehiculeaza ideea ca utilizarea excesiva a substantelor antibacteriene si a medicamentelor antibiotice a dus la cresterea dramatica a unuo tulpini bacteriene imposibil de combatu.
  • Cea mai frecventa substanta activa din sapunurile antibacteriene este Triclosanul care s-a demonstrat ca interactioneaza cu clorul din apa rezultant gazul cloroform, mai mult decat atat s-a dovedit si ca dezechilibreaza activitatea hormonala mai ales la copii.
  • Nu toate bacteriile sunt neaparat rele, acest lucru fiind dovedit cel mai frecvent prin faptul ca hrana ingurgitata fermenteaza in stomac aparand astfel bacteriile probiotice sau bacteriile bune. cand folosim in exces sapun antibacterian bacteriile bune de pe pielea noastra dispar intrucat chimicalele nu stiu in general sa diferentieze o bacterie rea de o bacterie buna, aparand astfel numeroase dezechilibre si disfunctii ce dul la imbolnavirea sigura.
  • Multe studii au dovedit despre copiii crescuti intr-un mediu steril ca desvolta cele mai multe alergii, au un sistem imunitar deficitar si sunt foarte adesea bolnavi de astm. Spre deosebire de acestia, copiii in cresterea carora nu se utilizeaza numeroase substante sau sapunuri antibacteriene si au o alimentatie sanatoasa si echilibrata desvolta un sistem imunitar foarte eficient , puternic, care este capabil sa reactioneze la contactul cu numeroase tipuri de bacterii, ferindu-i pe acestia de infectii grave sau alergii la numerosi factori externi cum ar fi praful, mucegaiurile sau polenul.

O buna strategie pentru evitarea infectiilor virale sau bacteriene este creerea unui sistem imunitar eficient, acest lucru realizandu-se printr-o alimentatie sanatoasa bogata in probiotice si vitamine. De asemenea se recomanda utilizarea de sapun natural facut in casa sau achizitionat de la mici ateliere care il produc. Acestea sunt metode mult mai eficiente decat utilizarea de chimicale nocive pentru sanatatea voastra.

Related posts
Cosmetice

Metoda de albire a dintilor acasa

Cosmetice

Dupa ce trebuie sa ne uitam atunci cand alegem un salon cosmetic pentru manichiura si pedichiura pe care ni le dorim.

Cosmetice

Tipuri de produse profesionale pentru păr

Cosmetice

Trucuri pentru folosirea parfumului

Sign up for our Newsletter and
stay informed