Comunicate

10 sfaturi pentru a obtine o fotografie buna

Iata cateva sfaturi pentru a realiza fotografii extraordinare folosind un aparat foto profesional sau o camera foto compacta.

1. Coboara la nivelul acestora – cand doresti sa in registrezi un subiect viu/palpabil este important sa fi la nivelul ochilor acestuia inainte de a face cadrul. Pentru copii si animale de companie, acest lucru inseamna sa ingenunchezi, sa te ghemuiesti sau chiar sa te pozitionezi jos pentru a ajunge la acelasi nivel cu elementalul. desi va fi distractiv sa testezi felurite unghiuri, vei avea mult mai mult succes in cazul in care vei privi element direct in ochi.

2. Completati imaginea – fotografiile sunt mai placute si mai interesante in cazul in care obiectul completeaza cadrul. Multi fotografi comit eroarea de a fi prea la distanta de element. Cel mai recomandat este sa zoomati in asa fel incat subiectul sa fie la extramitatile vizorul dvs. foto. Acest aspect permite privitorului sa observe mai multe amanunte si expresii, si va impiedica astfel ca backgroundul sa acapareze cadrul.

3. Apropie-te – atunci cand credeti ca cadrul este perfect pentru a face imaginea, cautati sa faceti cativa pasi mai aproape. Pasiti mai aproape de obiectul dvs. si se vor obtine amanunte si emotii foarte deosebite care apar in poze.

4. Background lejer – in momentul in care filmati un element , fiti constienti de ceea ce are loc in spate. Va recomad sa selectati un background care nu va distrage atentia sau obtura aspectul subiectului de interes. Alegeti un fond de culoare simpla sau natural, pentru a scoate in evidenta la adevarata valoare elementul selectat.

5. Folositi blitz-ul – majoritatea oamenilor considera ca pozele afara nu solicita folosirea lui, insa cateodata este necar. In cazul in care soarele este mai stralucitor, el poate cauza cele mai intunecate umbre. Folosind blitz-ul intr-o zi cu foarte mult soare, puteti diminua aparitia anumitor umbre, riduri sau unghiuri bizare. Asigurati-va doar ca blitz-ul camerei foto este indeajuns de aproape de elementul de interes pentru a avea rezultate.

6. Fiti atenti la lumini – lumina constituie unul dintre cei mai elementari factori in fotografie. in momentul in care sunteti gata faceti o poza, faceti o pauza pentru un moment pentru a tine cont de locul unde este soarele, ce umbre pot obstructiona ochii. Nu vreti ca subiectul sa stea direct in soare si nici nu doriti sa aveti o lumina intensa in spatele lor, pentru ca obicetul va parea foarte intunecat.

7. Faceti ipostaze verticale – nu stati fixat intr-un loc. Multe imagini ar arata mai bine in cazul in care le-ati modifica pe verticala. Exista anumite obiecte care corespund la o ipostaza verticala, cum ar fi faruri, Turnul Eiffel sau un copac inalt. Experimentati sa pozati ipostaze verticale cu unele obiecte si cel mai probabil veti observa diferenta.

8. Nu doar din mijloc – deasemenea o eroare obisnuita a fotografilor este aceea de a pune obiectul pozei drept in centrul imaginii. Aceasta tehnica nu este tot timpul chiar placuta vazului. Insa, mutati obiectul in unul din cele patru colturi ale pozei, astfel incat sa devina evident si veti vedea niste efecte impresionante.

9. Echilibrul este essential – asigurati-va ca aparatul de fotografiat sta stabil, cand realizati imaginile. O camera de fotografiat fixa („steady camera”) va preveni o fotografie sa fie neclara. Daca nu reusiti sa tineti camera fixa, folositi obligatoriu un trepied pentru a putea obtine o imagine clara.

10. Executati cat mai multe – daca vreti sa obtineti cadre mai impresionante, realizati mai multe poze, mai des. Cu un aparat foto digital, acest aspect nu mai constituie o risipa. Simtiti-va liber sa realizati nenumarate imagini cu acelasi element, numai variati unghiul, iluminatul, ori fundalul. Experimentarea va va permite sa gasiti ponturile care se aplica cel mai adecvat pentru dumneavoastra si va va asigura ca veti detine cel putin niste fotografii grozave pentru fiecare subiect.

Iata cateva sfaturi pentru a realiza fotografii extraordinare folosind un aparat foto profesional sau o camera foto compacta.

Daca sunteti la inceput si vreti sa achizitionati un aparat foto care sa faca super poze, va recomand D3100 de la Nikon, un DSLR entry level care are unul dintre cele mai bune rapoarte calitate/pret.

Related posts
Comunicate

Invata-ti copilul cum sa hraneasca pisicile din jurul blocului

Comunicate

Transport containere moloz

Comunicate

De ce este importanta reciclarea plasticului?

Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Sign up for our Newsletter and
stay informed